عطاری عطاری .

عطاری

پودر نمک صورتی

با گرده گل آشنا شوید
سالهاست که گیاهان‌شناسان خواص گرده گل را به عنوان یک ماد‌ه‌ی غذایی فوق العاده مغذی معرفی می‌کنند. آنها حتی ادعا کرده‌اند که خواص گرده گل جنبه درمانی دارند و برای درمان برخی از امراض کارساز هستند. گرده‌های گل در واقع همان عامل تلقیح گیاهان هستند که توسط زنبور و سایر حشرات پراکنده می‌شوند. امروزه شما می‌توانید این گرده‌ها را هم از عطاری‌ها تهیه کنید و هم کارخانجاتی هستند که آنها را به صورت بسته‌بندی و بهداشتی به فروش می‌رسانند.

در ادامه این مطلب در مورد گرده گل و خواص شگفت انگیز آن بیشتر یاد خواهیم گرفت. 

گرده گل چیست
گرده گل در واقع سلول‌های نر گیاهان هستند که توسط حشراتی مانند زنبور عسل از گیاه نر به گیاه ماده منتقل شده و در نتیجه موجب تولید مثل آنها می‌شوند. خواص گرده گل مدیون وجود ویتامین‌ها، مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها، لیپیدها و پروتئین‌های موجود در آن است. در بسیاری از مواقع این گرده‌ها ممکن است به بزاق زنبورها نیز آغشته شوند.

وقتی یک زنبور روی گلی می‌نشینید تا شهد آن را بنوشد، گرده‌های گل به دست و پا و بدن او می‌چسبند. زنبور با حرکت دست‌ها و پاهایش این گرده‌ها را از بدنش جمع‌ می‌کند و به صورت توده‌ای کرک مانند درمی‌آورد. سپس آنها را بین پاهایش می‌گیرد و با خود به کندو می‌برد تا توسط سایر زنبورها و لاروها خورده ‌شود.

پودر نمک صورتی چیست؟
نمک صورتی نوعی نمک به رنگ صورتی است که در پاکستان، در منطقه پنجاب نزدیک دامنه کوه‌های وجود دارد. برخی نمک صورتی هیمالیا را یکی از خالص‌ترین نمک‌های موجود توصیف می‌کنند و ادعا می‌کنند که دارای فواید زیادی برای سلامتی است. گفته می‌شود پودر نمک صورتی ۸۴ ماده معدنی کمیاب دارد و از این رو دارای اهمیت است.

کاربردهای پودر نمک صورتی
کاربرد عمده آن در مصرف خوراکی است. می‌توانید پودر نمک صورتی را مثل نمک معمولیبه غذای خود اضافه کنید. از این نمک برای طعم دار کردن کباب‌ها و به طور کلی ایجاد طعم نمکی به گوشت ها استفاده کرد. کاربرد دیگر نمک صورتی به صورت کریستال‌های بزرگ و لامپ‌های نمکی است که هم جنبه دکوری دارد و هم گفته می‌شود از طریق تولید یون منفی، باعث پاکسازی و گندزدایی می‌شود.

جمع‌آوری گرده گل
خواص گرده گل برای انسان به مقداری زیاد است که خرید و فروش این فراورده را به یک تجارت پردرآمد تبدیل کرده است. از این رو کندوداران علاوه بر عسل این گرده‌ها را نیز جمع می‌کنند. برای این کار در جلوی کندوها، تله‌ی گرده قرار می‌دهند. در نتیجه وقتی زنبور می‌خواهد وارد کندو شود گرده‌ای که بین پاهایش گرفته به این تله‌ها گیر می‌کند و وارد کندو نمی‌شود.

ترکیبات گرده گل
گرده گل به شکل طبیعی به صورت گلوله‌های کوچک و ترد در می‌آید. یک قاشق غذاخوری از این دانه‌های گرده‌ی گل حاوی:

۱۶ کالری

۰٫۲۴ گرم چربی

۱٫۲ گرم پروتئین

۲٫۱۸ گرم کربوهیدرات

۲۵۰ نوع ماده مغذی ، از جمله ویتامین‌ها و فلاونوئیدها است.

از مواد معدنی موجود در گرده گل می‌توان به پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفات و آهن اشاره کرد. برخی از ویتامین‌های نمک هیمالیا گرده گل هم شامل ویتامین‌های E، C ،A و B می‌باشد که هر کدام خواص سلامتی بخش خاص خود را دارند. کارتنوئیدها گروهی دیگر از مواد ویتامین‌ها هستند که هم رنگ قرمز و زرد گرده گل را سبب می‌شوند و هم در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی موثراند.

نتیجه‌ی همه‌ی این مواد معدنی و ویتامین‌ها باعث شده است که خواص گرده گل بی نظیر باشد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۴۳:۳۴ توسط:فاطمه موضوع: نظرات (0)